Praktik i min gamle børnehave

I denne uge har jeg været i praktik i min gamle børnehave – på min gamle stue og med min gamle pædagog. Og det har været hyggeligt at være sammen med alle de søde børn.

Fredag for tre uger siden var det dog noget helt andet, der var på programmet. Her var jeg nemlig til informationsmøde på min kommende efterskole.

Først var jeg til samtale med en af lærerne. Her var mor og far med inde – men de måtte ikke sige noget. Det var mig selv, som skulle svare på alle de mange spørgsmål, som jeg blev stillet. Men det var nu helt ok.

Bagefter var der fællesmøde med forstanderen, som gav lidt praktiske oplysninger. Og så kørte vi hjem igen – hvor vi fik set et afsnit af ”Carmen Curlers”.

Om lørdagen var jeg på arbejde hele dagen i Kvickly. Og så var det hurtigt hjem, inden jeg skulle tilbage til personalefest igen. Heldigvis var alle de andre piger fra klassen også med.

Vi startede med at spise sammen. Og bagefter var der en konkurrence, hvor man kunne vinde lækre præmier. Desværre var jeg ikke rigtig noget.

Klokken 23 tog jeg så hjem igen – hvor jeg var alene hjemme. For mor og far var til koncert med Heidi og Svend. Og Vilde sov hos Selma S.

Hele næste dag blev der så slappet af – for alle var trætte. Så her så jeg blandt andet film med mor. Og om aftenen så vi alle fire Stormester sammen.

Mandag efter skole gik Sofia og mig hele vejen ind til Strøget – og hjem igen. Det var rigtig hyggeligt – og samtidig god motion.

Onsdag morgen fik jeg så til gengæld lavet en uheldig bevægelse, så jeg fik hold i nakken – hvilket var rigtig irriterende. Det betød også, at jeg måtte slappe lidt af og derfor ikke nåede i skole til de første par lektioner. Og samtidig kunne jeg heller ikke være med til idræt.

Efter skole mødtes jeg med far, for at jeg kunne blive meldt ind i fitness – da de havde et tilbud, der sluttede den dag. Og så kunne jeg lige være hjemme lidt, inden jeg skulle til FDF. Her var vi på Høbjerg, hvor vi skulle slå et kæmpe tippitelt op.

Dagen efter var jeg til uddannelsesdag, hvor jeg hørte om tre forskellige uddannelser. Og bagefter var jeg hjemme et par timer, inden jeg skulle på arbejde i to timer – der var en ekstravagt, som jeg havde taget for en anden.

Fredag var det så direkte hjem for at pakke, inden jeg tog toget sammen med mor til Malmø – hvilket var en fødselsdagsgave, som hun havde givet mig.

Da vi kom til Malmø, checkede vi ind på det hotel, hvor vi skulle sove om natten. Og så var vi ude i byen for at kigge på butikker og spise aftensmad på en indisk restaurant – inden vi gik tilbage på hotellet for at se en film på iPad.

Lørdag morgen startede vi stille og roligt med en god morgenmad, inden vi checkede ud og tog toget til et storcenter lidt uden for byen. Her gik vi så rundt resten af dagen og kiggede på tøj og makeup.

Sidst på eftermiddagen kørte vi så tilbage til København igen. Og da vi kom hjem, stod den på hygge med pizza ”Carmen Curlers” og Stormester.

Søndag formiddag var jeg i fitness med Filippa om formiddagen. Og om eftermiddagen kom mormor og morfar på besøgt.

Mandag havde jeg en gruppe-fremlæggelse i Science. Den gik fint – men blev bedømt lidt hårdt. Så jeg fik et 7-tal – hvilket stadig var den højeste karakter i min gruppe. Bagefter blev vi på skolen og hyggede lidt.

Om onsdagen var vi igen med FDF til Høbjerg. Her blev tiden brugt på at samle masser af mos og grene, der skulle bruges til juledekorationer den efterfølgende gang.

Næste dag trak vi nissevenner i skolen – hvor jeg fik Asta C. Det var lidt tidligt, at vi trak dem. Men det er fordi, at der er tidlig juleferie i år. Bagefter var jeg hjemme hos Marie-Louise, inden jeg skulle på arbejde.

I fredags var jeg lidt småsløj, da jeg vågnede. Jeg tog dog i skole alligevel. Men efter et par timer blev jeg nødt til at tage hjem.

Heldigvis gik det ikke ud over appetitten. For vi skulle have moules frites til aftensmad – hvor Anna også spiste med. Og bagefter så mor, Vilde og jeg ”Den store bagedyst” (og spiste is), mens far så fodbold.

Lørdag morgen var jeg stadig ikke frisk – og derfor heller ikke klar på seks timers arbejde. Så jeg blev nødt til at melde mig syg i Kvickly – og i stedet ligge på sofaen hele dagen.

Om aftenen var jeg dog klar nok, til at jeg kunne tage til klassefest hos Asta C. Det var rigtig hyggeligt. Og vi var først i seng klokken halv tre om natten.

Søndag morgen var vi så oppe igen klokken halv ni. Og efter vi havde spist morgenmad, tog jeg hjem for at slappe af – inden jeg skulle fire timer på arbejde om eftermiddagen.

Hele denne uge har jeg så været i praktik i min gamle børnehave Børneambassaden. Her har jeg været i min gamle gruppe 5 – hos mig gamle pædagog Lars, som stadig er samme sted.

Det har været virkelig hyggeligt. Jeg har tegnet og lagt puslespil med dem. Og når de skulle sove, fik jeg også til opgave at læse for dem.

Børnene har vist også været ret glade for mig. I hvert fald blev de meget kede af det, da jeg ikke kunne holde dem alle sammen i hånden samtidig. Til gengæld kunne jeg så gynge 11 af dem samtidig, da vi var på legeplads om eftermiddagen.

Efter praktikdagen i mandags mødtes jeg så med Asta C, Sofia og Marie-Louise – hvorefter vi gik hjem til Sofia. Og om tirsdagen var vi i centret.

Onsdag aften var jeg til FDF, hvor vi var i FDF-huset. Her lavede vi juledekorationer og konfekt – som jeg fik spist, inden jeg kom hjem igen.

I går var vi så på tur med børnehaven til en legeplads i nærheden. Det var også rigtig hyggeligt – selvom det var dårligt vejr, og nogle af børnene derfor frøs ret meget. Senere hjalp jeg også de store børn med at øve Lucia-optog.

I dag har jeg haft sidste dag i børnehaven – hvilket var ret vemodigt. For selvom jeg kun havde været der en uge, var jeg blevet rigtig glad for mange af dem. Og jeg har da heller aldrig fået så mange knus, på så kort tid, som i dag.

Samtidig var jeg der heller ikke så længe i dag – for jeg havde allerede fri klokken halv et. Derfor har jeg også slappet en smule af, inden min aftale med pigerne om at tage på Strøget her til eftermiddag.

Og nu vil jeg så nyde en weekend, hvor jeg ikke skal på arbejde – eller noget andet. I stedet skal vi i gang med juleforberedelserne – hvilket jeg har glædet mig til. For det betyder også, at vi nu kan begynde at høre julemusik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *